ILLA home page
  1. Maak verbinding met uw gegevensbronnen

Leer over het verbinden met je gegevensbron en noem het in je ILLA Builder.

ILLA stelt je in staat om een breed scala aan gegevensbronnen, waaronder databases en API’s, te verbinden en te integreren in je organisatie voor gebruik als bronnen.

Data bronnen

Databronnen zijn locaties waar gegevens worden opgeslagen en verwerkt. Voorbeelden van gegevensbronnen zijn PostgreSQL databases, Twilio REST API’s en Amazon S3 buckets. In ILLA, kunt u meerdere gegevensbronnen toevoegen en ze toegankelijk maken voor gebruikers voor het opvragen.

Integraties

ILLA biedt ingebouwde integraties voor veel populaire gegevensbronnen die minimale configuratie vereisen, zoals SQL databases, en Stripe. Met deze integraties, ook bekend als bronnen, kunt u verbinding maken en uw gegevensbronnen via ILLA. Als een bepaald type gegevensbron niet wordt ondersteund door een ingebouwde integratie, u kunt de REST, GraphQL of SOAP integraties gebruiken om verbinding te maken met bijna elke API. Dit geeft je toegang tot een breed scala aan gegevensbronnen vanuit de ILLA-builder.

Verbinding maken met databases

Verbinding maken met de meeste databases en data winkels

Verbinden met API's

Verbinding maken met REST en GraphQL.

Hulpmiddelen

Een resource in ILLA is een opgeslagen configuratie die aangeeft hoe ILLA verbinding maakt met een bron van gegevens. Om een gegevensbron te gebruiken in ILLA, moet je een bron maken. U kunt de juiste bron voor toegang tot de gegevens selecteren wanneer u een query schrijft.

Elke hulpbron in ILLA heeft zijn eigen configuratieopties die bepalen hoe ILLA verbinding maakt met de bijbehorende gegevensbron. Deze opties kunnen authenticatiegegevens en stroom bevatten, database verbindingsinstellingen en API instellingen, zoals basis URL en standaard headers.

Hoe middelen werken

ILLA bronnen slaan de benodigde instellingen op om veilig verbinding te maken met uw gegevensbron. Hiermee kunt u gemakkelijk gegevens opvragen zonder uw gegevensbron rechtstreeks aan uw gebruikers te onthullen. Wanneer een query wordt uitgevoerd voor een resource, ILLA gebruikt de configuratie-instellingen van de pagina om het verzoek naar de gegevensbron aan de serverkant te proxideeren. Dit zorgt ervoor dat alleen de ILLA directe toegang heeft tot de gegevensbron.

ILLA vereenvoudigt het proces van het verbinden met een gegevensbron voor je gebruikers. Ze hoeven alleen de relevante bron te selecteren wanneer ze een query schrijven zonder zich zorgen te maken over de details van de gegevensbron. Je kunt ook meerdere bronnen van hetzelfde type toevoegen, zoals meerdere Amazon S3 buckets, om ze te onderscheiden.

Deze benadering houdt je gegevensbronnen verborgen voor je gebruikers en zorgt ervoor dat alle interacties met de gegevensbron veilig worden behandeld. ILLA vermijdt het maken van client-side verbindingen met de gegevensbron die gevoelige informatie kunnen onthullen en dezelfde voorwaarden voor alle interacties kunnen gebruiken. Bovendien kunnen bronnen query cachen inschakelen, waardoor het aantal aanvragen dat wordt gedaan kan worden teruggebracht tot een gegevensbron en mogelijk lagere kosten.